Sahara en gang kontinentenes sydlige punkt?

Sahara var en gang kontinentenes sydligste punkt da kontinentene lå samlet rundt Jorden ved Ekvator

Før å løse problemstillingen som Wegeners teorier medfører, er det først og fremst nødvendig å flytte på Afrika. Da kan man kan få til at en kollisjon er tilstrekkelig for å forklare de store fjellkjeder man finner på disse kontinentene. Vi må også passe på at "Gondwanaland", som bestod av Afrika, Antarktis, Sør-Amerika, Madagaskar, India og Australia, fortsatt henger sammen under denne forflytningen.

I hvilken retning må jeg flytte disse forskjellige områder da? Ved å studere de tallrike vulkanske øygruppene i Stillehavet som har kommet opp i overgangen mellom de forskjellige havplatene i den senere tid, ser man at det dannes en kvadrant . Denne strekker seg over størstedelen av Stillehavet i en ganske jevn fasong (fig.1).


Ved å markere ut de vulkanske øyene i Stillehavet, får en kvadrant som strekker seg over hele Stillehavet. Senter for denne vil da bli i nærheten av Yokatanplaten som er en kompakt plate. Jeg mener denne bevegelsen er en mulig årsak til dette.

Øyene ligger som perler på en snor og strekker seg i fra Påskeøya utenfor Chile, videre over de mange øyene i Polynesia og Hawaii. Raden av øyer ender til slutt opp med Aleutene. De ble oppdaget av Bering i1741. Sentrum for denne "sirkelen" blir da ved den sterkt komprimerte platen som ligger i Yokatan i Mellom-Amerika.